Агрофірма Білозерський з Херсонщини на межі банкрутства через кредит

5 квітня 2021 105 0
Агрофірма Білозерський з Херсонщини на межі банкрутства через кредит
pixabay.com

Агрофірма «Білозерський» може припинити існування в разі непогашення кредиту приблизно в 15 млн грн. Про це повідомляє Новий день

Одне із найбільших на Херсонщині агропідприємств, що спеціалізуються на вирощуванні фруктів, ягід і винограду, цього сезону може закритися, якщо не погасить кредит, який, за словами директора підприємства Олександра Ощипка, попереднє керівництво витратило невідомо на що.

Він розповів, що кредит брало попереднє керівництво підприємства, а нинішнє не може з'ясувати, на що були витрачені такі великі кошти. Наразі проводиться аудит підприємства і його перевірка податківцями, після чого, можливо буде направлено заяву в правоохоронні органи.

Читати також: В господарстві з Херсонщини цьогоріч закладуть персиковий та черешневий сади

Минулого сезону врожаї були невеликі і це дозволило сплатити лише відсотки по кредиту, а всю суму, яка бралася під заставу приміщень і обладнання, потрібно повернути в 2022 р. У разі неповернення кредиту підприємство може втратити заставне майно, з якого найцінніше — холодильне обладнання, необхідне для зберігання продукції. Це означає крах підприємства. Зараз його доля залежить від врожаю нинішнього року.

Раніше повідомлялося, що колектив aгрофірми-рaдгоспу «Білозерський» звинувачує Слуг народу у рейдерському захопленні агрофірми. З цього приводу вони звернулися за допомогою до президента Володимира Зеленського.

Виконано за допомогою Disqus