В СФГ «Орфей» відбувається нова спроба рейдерського захоплення землі

14 квітня 2021 135 0
В СФГ «Орфей» відбувається нова спроба рейдерського захоплення землі
Kurkul.com

Сімейне фермерське господарство «Орфей» на Миколаївщині, яке вже 1,5 роки потерпає від зазіхань на сільгоспугіддя з боку ексдепутата Миколаївської обласної ради Ігоря Івануни, знову переживає рейдерське захоплення землі та може втратити 153 га. Про це йдеться у матеріалі «На Миколаївщині знову «віджимають» землю: подробиці рейдерського захоплення» на Кurkul.com.

Так, Ірина Зоря, дружина голови СФГ «Орфей» Володимира Зорі, зазначила, що агрофірма Ігоря Івануни «задобрила» аж 35 власників земельних ділянок, які фактично є в обробітку СФГ «Орфей». І вже в березні 2021 р. виявилося, що договори оренди землі між цими людьми та господарством родини Зоря були розірвані.

Читати також: На Київщині господарський суд підтримав рейдерське захоплення СВК «Новоселицький»

За словами фермерки, місяцем раніше за ініціативи агрофірми-опонента ці пайовики написали нотаріальну довіреність на бізнес-партнера Івануни В’ячеслава Буховцева та уповноважили його вчиняти реєстраційні дії стосовно їхніх земельних ділянок, призначених для сільськогосподарського товарного виробництва.

«Те господарство платило кошти і вмовило людей подати через нотаріуса своє добро на нотаріальні довіреності на всі дії. Ми розуміли, що для чогось ця довіреність видана і моніторили постійно свої землі в публічній кадастровій карті. В один день побачили зміни і почали підключати адвокатів», — пояснює співзасновниця СФГ «Орфей».  

В результаті на підприємстві побачили, що СФГ «Орфей» більше не є суб’єктом права оренди на близько 30 земельних ділянок. Договори оренди довірена особа В’ячеслав Буховцев від імені пайовиків зареєстрував з новою агрофірмою. 

Читати за темою: Орфей вдвічі збільшить площі під павловнією

У зв’язку з цим родина Зорі звернулася до правоохоронних органів щодо ймовірного злочину — підробки документів, що понесло за собою критичні наслідки. Провадження було відкрито та вже внесено в ЄРДР.

А вже на початку квітня Ірина Зоря із СФГ «Орфей» повідомила: земельні ділянки, що були в користуванні їхнього сімейного господарства, уже були «взяті в оренду» новою фірмою, яку вона теж пов'язує із Ігорем Івануною, — «Рельєф Агро».

При цьому господарство Зорі раніше посіяло там озиму пшеницю та ячмінь, а невдовзі готувалось до сівби соняшнику та інших ярих культур згідно зі своєю запланованою технологією. А отже, невдовзі, як прогнозує Ірина Зоря, на полі можуть виникнути реальні протистояння між справжнім орендарем та фірмою, яка тільки оформила документи.

Нагадаємо, 23 листопада 2019 р. техніка ТОВ «Ніколь Агрозем», переорала посіяну СФГ «Орфей» озимину, а 5 грудня того ж року депутат Ігор Івануна організував мітинг за участю більше десятка пайовиків господарства, які вимагали негайного розірвання договорів оренди з СФГ «Орфей».

Виконано за допомогою Disqus