В Україні немає альтернативи кукурудзі — фермери

6 квітня 2021 228 0
В Україні немає альтернативи кукурудзі — фермери
Kurkul.com

Після минулої вкрай засушливої другої половини літа аграрії Черкащини готуються до посівної. Хоч в більшості фермерів кукурудза і засохла, проте вони все ж роблять ставку на неї. Повідомляє gazeta.ua.

«З другої половини літа почалася посуха. Весь липень і серпень чекали дощу. Більшість пізніх культур — кукурудза, соняшник засохли, бо не встигли розвинутися. Цього року ситуація краща. За моїми дослідженнями вологи в ґрунті достатньо. Однак я вирішив перестрахуватися. Купую лише якісне насіння кукурудзи, оригінальні гібриди. Обов'язково вноситиму всі добрива. Тому сіятиму кукурудзи не менше, а, може, навіть і більше аніж минулого року», — розповів директор фермерського господарства «Джерело-Г» Михайло Глийовий.

Бельгійський фермер Том Ван Гоі із с.Деньги Золотоніського р-ну Черкаської обл. впевнений, що альтернативи кукурудзі немає.

«Зараз вологи в ґрунті достатньо. Зменшувати посіви ми не збираємося. Я взагалі, не бачу в Україні альтернативи кукурудзі. Варто лише дотриматися технології і використати гарний посівний матеріал», — зазначив фермер.

Читати за темою: Звіт USDA щодо посівної та залишків с/г культур спровокував цінове ралі

Виконано за допомогою Disqus