На Львівщині зросла кількість органічних господарств

14 квітня 2021 48 0
На Львівщині зросла кількість органічних господарств
pixabay.com

За словами директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяни Гетьман, у Львівській області сьогодні налічується 39 органічних господарств, які обробляють орієнтовно 2,8 тис.га. Основна продукція — ягоди, овочі та зернові, повідомляє ukrinform.

«За останні 5 років кількість господарств, які займаються органічною продукцією зросла в 1,5 раза. Більші працюють переважно на експорт, це головний напрямок збуту для органічного бізнесу Львівщини, але останнім часом поступово розвивають і внутрішній ринок. Він ще поки в Україні маленький, у порівнянні з країнами Європи, тому що там 30–40 % полиць супермаркетів заповнені органічною продукцією», — повідомила Тетяна Гетьман.

Вона додала, що на Львівщині наразі лише одна торговельна мережа постійно співпрацює з органічними господарствами, а в інших магазинах та маркетах ця продукція з’являється періодично.

З 2021 року на Львівщині впроваджено підтримку органічних господарств, у вигляді бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь.Також в області з 2019 р. діє напрям Комплексної програми в частині відшкодування вартості сертифікації органічного виробництва.

Читати також: Фермерські господарства Львівщини готуються приймати туристів (КАРТА)

Виконано за допомогою Disqus