На Полтавщині керівники обікрали сільгосппідприємство на 55 млн грн

15 квітня 2021 246 0
На Полтавщині керівники обікрали сільгосппідприємство на 55 млн грн
pixabay.com

У Полтаві взяли під варту двох керівників глобинського сільгосппідприємства «Прогрес», які обікрали його на 55 млн грн, а потім намагалися захопити. Про це повідомляє інтернет-видання Полтавщина.

«Октябрський райсуд Полтави обрав запобіжні заходи двом керівникам с/г ТОВ «Прогрес» Роману Довбишу і Геворгу Данієляну, які вкрали у нього ж майже 7 тис. т кукурудзи, а потім вчинили спробу рейдерського захоплення. Минулого тижня, 4 і 5 квітня суддя Ганна Андрієнко ухвалила взяти їх під варту із правом внесення 3 млн грн і 16 млн грн застави відповідно», — йдеться у повідомленні.

Читати також: На Тернопільщині директора агрофірми засудили до 7 років позбавлення волі

Згідно з матеріалами справи, за пів року двоє обвинувачів обікрали підприємство. З полів площею 2878 га у Гребінківському, Оржицькому та Пирятинському р-нах «Прогрес» зібрав 20,9 тис. т врожаю кукурудзи, але у звітах вказали на 6,9 тис. т менше. Цю різницю вони наказали відвантажити до зерносушарки ТОВ «Мадег», яка на той час уже належала одному з них. Звідти частину зерна розпродали різним покупцям, чим завдали шкоди на 54,9 млн грн.

З цього приводу у січні 2021 р. було відкрите кримінальне провадження за ч. 5 ст. 190 ККУ (Шахрайство). В рамках розслідування правоохоронці вилучили частину зерна. Тоді Роман Довбиш і Геворг Данієлян вирішили захопити ТОВ «Прогрес».

Читати за темою: На Полтавщині судитимуть керівника сільгосппідприємства через махінації із зерном

Пізніше матеріали були об’єднані в одне провадження і зловмисники отримали повідомлення про підозру за всіма трьома статтями: шахрайство, заволодіння майном та службове підроблення.

За кілька днів після затримання обом обрали запобіжні заходи — тримання під вартою із правом внесення застави. Для Романа Довбиша суддя призначила 3 млн грн застави, для Геворга Данієляна — 16 млн грн.

За інформацією відділу комунікації поліції Полтавщини, ще 9 квітня обидва підозрюваних перебували у СІЗО. Вони мають 30 днів на оскарження запобіжних заходів.

Виконано за допомогою Disqus