На Миколаївщині фермер заплатив інтернет-шахраям 120 тисяч гривень за неіснуючий трактор

15 квітня 2021 131 0
На Миколаївщині фермер заплатив інтернет-шахраям 120 тисяч гривень за неіснуючий трактор
istockphoto.com

У Вознесенському р-ні Миколаївської обл. місцевий житель став жертвою шахраїв. Він придбав в інтернеті трактор та оплатив за нього 119,6 тис. грн, в результаті чого сільгосптехніку так і не отримав. Про це повідомляє inshe.tv.

Поліцейським 58-річний чоловік розповів, що на одному з сайтів він знайшов оголошення про продаж трактора, подзвонив передбачуваному продавцеві за номером, вказаним в оголошенні, і домовився про доставку, заплативши за неї 7600 грн.

Вже наступного дня псевдопродавець подзвонив потерпілому і повідомив, що трактор завантажений і незабаром буде доставлений за адресою замовника. Пізніше шахрай повторно зателефонував і додав, що потрібно оплатити повністю кошти за придбання трактора.

Читати за темою: На Дніпропетровщині робітник обікрав фермерське господарство

Довірившись продавцеві, чоловік перерахував близько 120 тис. грн, після чого злочинець вимкнув телефон і більше не виходив на зв'язок.

Слідчі за даним фактом проводять розслідування кримінального провадження, яке розпочатого за ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі. Наразі тривають розшукові заходи, спрямовані на встановлення причетних до злочину осіб.

Поліція закликає жителів області не піддаватися на провокації аферистів, не довіряти стороннім особам і не поспішати посилати свої кошти за товар, який ще не отримали.

Читати також: На Кіровоградщині судитимуть директора складу за розтрату зерна на 6,6 млн грн

Виконано за допомогою Disqus