Дніпропетровщина посіла перше місце у всеукраїнському рейтингу виробників сільгосппродукції

17 квітня 2021 47 0
Дніпропетровщина посіла перше місце у всеукраїнському рейтингу виробників сільгосппродукції
Kurkul.com

За даними рейтингу Директорату агропромислового розвитку та Державної служби статистики України, Дніпропетровщина посіла перше місце у всеукраїнському рейтингу серед лідерів-виробників продукції сільського господарства у січні-лютому 2021 р. за найвищий індекс сільськогосподарської продукції, який склав 113%. Про це повідомляють Вісті Придніпров’я.

На другому місці в рейтингу — Тернопільщина (112.5%), третьому — Хмельниччина (103.7%), четвертому — Львівщина. П’ятірку лідерів замикає Закарпатська обл. із показником 99.7%. За результатами того ж рейтингу Дніпропетровщина також увійшла у ТОП-5 регіонів із найвищою часткою області в загальному обсязі виробництва продукції сільського господарства.

«Дніпропетровщина завжди була в лідерах із розвитку агропромислового комплексу країни. На наших теренах зараз діють 3 тис. фермерських господарств, а територія сільгоспугідь регіону — понад 2,5 млн га. Розуміючи аграрний потенціал не тільки нашої області, а й України в цілому, Уряд прийняв постанову, яка розширює держпідтримку сільгоспвиробників на 2021 р. Тепер дніпропетровські аграрії можуть отримати державну страховку на сільськгоспкультури та відшкодування витрат від пошкодження посівів внаслідок надзвичайних ситуацій», — пояснив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

Наразі аграрії області завершують необхідні закупівлі мінеральних добрив, засобів захисту рослин та палива. Вже придбали 120 тис. т добрив та 40 тис. т палива. Фермери також почали засів ярих зернових культур. Із 154 тис. га, що заплановано засіяти на Дніпропетровщині цьогоріч, освоєно вже 16 тис. га. Це приблизно 11% від запланованої кількості ячменю, гороху — 7.5%, вівса — 10% та пшениці — 8%.

Виконано за допомогою Disqus