У Франції багаття для обігріву винограду призвели до отруєння людей

15 квітня 2021 95 0
У Франції багаття для обігріву винограду призвели до отруєння людей
pixabay.com

Багаття, яким власники виноградників і фруктових садів обігрівали дерева під час морозів, привели до отруєння продуктами горіння жителів населених пунктів. Про це повідомляє regnum.ru.

Зо два десятки людей були отруєні 13 квітня після того, як фермери розводили багаття поруч зі своїми плодовими деревами, побоюючись за свої сади, які вже постраждали від морозів минулого тижня.

За повідомленням місцевої префектури, значні викиди диму були викликані вогнищами з 150 т соломи, змішаних з дизельним паливом, і поширилися на 5 км навколо міст Амбр і Лаво.

«Вісім осіб були евакуйовані рятувальниками, і 13 осіб прийшли у відділення невідкладної допомоги з-за отруєння»,— йдеться у повідомленні.

Читати також: У Франції сталося найбільше в історії вимерзання цукрового буряка

Для гасіння вогнищ треба було залучити кілька пожежних розрахунків, а також чотири машини швидкої допомоги для порятунку людей, які отруїлися димом.

«Відомчі санітарні правила передбачають, що багаття, використовувані для захисту сільськогосподарських культур та виноградників від морозів, не можуть підігріватися паливом, яке може викликати непрозорі дими або токсичні продукти горіння», — роз'яснили в префектурі.

Як повідомив Жюльєн Денорманді, міністр сільського господарства Франції, рання весна у 2021 р. була катастрофічною для французьких фермерів через подальше різке похолодання з мінусовою температурою вночі.

Читати за темою: В Іспанії сильні заморозки на 50% пошкодили майбутній урожай абрикос

Виконано за допомогою Disqus