В Іспанії сильні заморозки на 50% пошкодили майбутній урожай абрикос

10 квітня 2021 65 0
В Іспанії сильні заморозки на 50% пошкодили майбутній урожай абрикос
pixabay.com

Сильні заморозки. які були 19-21 березня в іспанських провінціях Льєйда та Уеска, можуть мати серйозні наслідки не лише щодо втраченого врожаю кісточкових, а також якості плодів. Про це повідомляє FreshPlaza.

«Температура в деяких наших виробничих районах опустилася до -5ºC. Занадто багато годин було дуже холодно, тому важко врятувати фрукти. Від 80 і 90% нашого виробництва безпосередньо постраждали від цих морозів, які були особливо сильними в перші години суботи по неділю. Ми втратили практично все виробництво абрикосів і більшу частину персиків, нектаринів і плоских персиків», — розповів Пере Магрі, керівник розплідника компанії Tros Nou.

За його підрахунками, виробництво абрикосів у Льєйді, можливо, вже зменшилося приблизно на 50%, оскільки вони були на більш просунутій фенологічній стадії, ніж інші види кісточкових.

«Багато виробників мають ефективні спринклерні системи проти замерзання, і я сподіваюся, це допомогло зменшити масштаби шкоди», — зазначив Манель Сімон, директор L’associació Empressarial de Fruita de Catalunya.

Протизаморозкові системи також використовувались у районах вирощування плодів району Сарагоса Калатаюд, включаючи гасові нагрівачі. Температура там також опустилася нижче нуля градусів, опустившись до -3,5°C.

Читати також: В ЄС урожай яблук буде нижче середнього за останні 5 років

Виконано за допомогою Disqus