Українські виробники постачатимуть молоко в Аргентину

16 квітня 2021 45 0
Українські виробники постачатимуть молоко в Аргентину
pixabay.com

Українські виробники молока і молочних продуктів отримали можливість експортувати свою продукцію в Аргентину. Про це повідомила Держпродспоживслужба.

Зазначається, що посольство України в Буенос-Айресі отримало відповідну офіційну ноту про відкриття ринку для українських продуктів від аргентинського зовнішньополітичного відомства.

«Завдяки цій роботі українські виробники отримали додатковий доступ до великого ринку Аргентини, де проживає понад 40 млн осіб», — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Читати також: Промисловий сектор України наростив об’єми виробництва молока

Згідно з повідомленням, для налагодження експорту в Аргентину українські виробники молока і молочних продуктів повинні пройти акредитацію при місцевій Національній службі здоров'я тварин і якості харчових продуктів Аргентини (SENASA). Аргентинська сторона дозволила в умовах пандемії COVID-19 проводити акредитацію виробничих потужностей українських підприємств дистанційно, з подальшою фізичною інспекцією виробництв після нормалізації епідемічної ситуації.

«Ми вже працюємо з Аргентиною: узгоджена форма ветеринарного сертифіката для експорту в Аргентину колагену і желатину, виготовленого зі шкір жуйних тварин. Водночас з Аргентини в Україну імпортується м'ясо птиці, риба та морепродукти, свіже м'ясо домашнього ВРХ. Відкриття аргентинського ринку для експорту молока і молочних продуктів дозволить розширити нашу співпрацю і створити нові можливості для українських виробників», — зазначилаВладислава Магалецька, голова Держпродспоживслужби.

Читати за темою: Україна вп’ятеро збільшила імпорт ВРХ

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою