У Німеччині мороз пошкодив майбутній урожай фруктів

16 квітня 2021 64 0
У Німеччині мороз пошкодив майбутній урожай фруктів
pixabay.com

Мороз, град та сильні коливання температур в Німеччині значно пошкодили майбутній урожай кісточкових, фруктів, а також затримав збір спаржі. Про це інформує FreshPlaza.

Виробник фруктів з Еріскірха розповів, що за вихідні денна температура знизилася з 20°C до менш як 2°C.

«Ми вже три ночі обігрівали абрикоси, і все добре працювало. Сливи до цього часу також частково не було пошкоджено морозом тому, що цвітіння лише розпочинається. Якби цвітіння відбулося на 2-3 тижні раніше, як це було минулого року, ми б зазнали значних втрат», — зауважив він.

З іншого боку, гірша за ягоди ситуація із ківі та грушами, адже втрачено приблизно 80% майбутнього урожаю. За словами виробника, не існує єдиного оптимального рішення щодо захисту від замерзання — плівки, захисне зрошення або морозові свічки.

«По-перше, будь-яка міра буде сильно залежати від врожаю. По-друге, також доведеться враховувати великі відмінності в мікрокліматі», — зазначають у виданні.

Примхлива погода затримала на два тижні початок збору спаржі, адже урожай також пошкоджений морозом і рослини відстають у дозріванні.

Читати також: В Іспанії сильні заморозки на 50% пошкодили майбутній урожай абрикос

Холодна погода впливає не лише на вирощування, а й на торгівлю імпортною продукцією.

«Ситуація на ринку для культивованої чорниці є досить спокійною, але попит на малину та ожину різко впав після Великодняі», — повідомив північнонімецький імпортер та фасувальник.

Наразі основна частина товарів надходить з Піренейського півострова або Марокко, доповнена останніми заморськими товарами з Чилі. Попри те, що імпорт малини непоганий, але за такої погоди попит на фрукти є слабким, а ціни досить високими. Зазвичай вони, як правило, знижуються безпосередньо після Великодня, але наразі падіння не відбулося.

Виконано за допомогою Disqus