Прометей приєднав до мережі третій елеватор на Одещині

16 червня 2021 61 0
Прометей приєднав до мережі третій елеватор на Одещині

Розширюючи власну потужність ГК «Прометей» приєднав до мережі зерносховище компанії «Кулевчі». Комплекс, який поповнив мережу став третім в Одеському регіоні. Загальна потужність одночасного зберігання елеватора становить до 80 тис. т. Повідомляє Elevatorist.com.

На підприємстві встановлена новітня система зерноочисних сепараторів потужністю до 200 т/год. Також на елеваторі працюють дві спарені зерносушарки потужністю до 800 т/добу і можливістю висушувати одночасно дві культури.

Зазначається, що на підприємстві «Кулевчі» є 6 розвантажувачів для великовантажних фур. Зважування відбувається на автомобільних вагах вантажопідйомністю до 80 т і довжиною платформи до 18 м. На елеваторі також є дві точки прийому зерновозів.

«Цей елеватор має 6 точок для вигрузки автомобілів і 3 для ж/д вагонів. Тут одночасно можуть приймати 5-6 культур. Важливо, що на підприємстві механізована система обліку, що дозволяє швидко і якісно здійснювати розрахунок ваги прийнятого зерна і вартість наданих послуг», — розповів директор елеватора Сергій Сергеєв.

Елеватор «Кулевчі» обладнаний сертифікованою виробничо-технологічною лабораторією, яка атестована на 8 видів с/г культур.Також на підприємстві є власний теплотяг.

Для контролю безпеки харчових продуктів на підприємстві введена система НАССР, що дає елеватору більші переваги: збільшує ефективність виробництва і знижує кількість втрат. Нові зерносховища прискорюють технологічний цикл ГК «Прометей» в регіоні. Наприклад, відгрузку зерна в морські порти.

«Одещина має великий потенціал щодо зернових культур. Регіон знаходиться близько до портів, що дозволяє швидко реалізовувати продукт. «Арциз» і «Кулевчі» ще не розкрили свій потенціал. Тому ми їх використовуємо для перевалу з елеваторів, які є в північних і західних регіонах, та для реалізації в порти за вигідною ціною», — пояснив керівник відділу аналітики і моніторингу Григорій Гудима.

 Нагадаємо, що раніше ГК Прометей ввела в елеваторну мережу другий комплекс на Одещині.

 

Виконано за допомогою Disqus