Фермерське господарство Франції впровадило оптичне сортування картоплі та цибулі

1 травня 2021 33 0
Фермерське господарство Франції впровадило оптичне сортування картоплі та цибулі
pixabay.com

Французьке фермерське господарство SCEA HERMANT впровадило нову установку для оптичного сортування картоплі та цибулі. Про це повідомляє FruitNews.

Овочівницька компанія розташована на півночі Франції, яка щорічно на площі в 200-240 га вирощує близько 15 тис. т картоплі та 2,5 тис. т цибулі. Розміри бульб картоплі в господарстві варіюються від 28 до 80 мм. Також на фермі вирощують цукровий буряк, пшеницю, горох та інші бобові. SCEA HERMANT фасує овочі в мішки і продає гуртовим постачальникам. Велика частина далі надходить на фасувальні виробництва, а потім на полиці супермаркетів. Близько 15% вирощеної продукції експортується в Іспанію, Португалію та Італію.

Після вивчення можливостей керівники господарства Лоїк та Олена Ерман вибрали оптичний сортувальник TOMRA 3A.

«Компанія SCEA HERMANT зупинила свій вибір на найбільшій моделі в лінійці TOMRA 3A з транспортером шириною 2,4 м. У цій установці найбільша пропускна здатність серед доступних на ринку аналогів. Машина була поставлена ​​в середині липня 2020 р. і повністю введена в експлуатацію в середині серпня», — розповіли в пресслужбі компанії-виробника сортувального обладнання TOMRA Food.

Також у компанії зазначили, що установку легко використовувати. До появи установки за сортування продукції відповідало шість сезонних робітників. Тепер залучення тимчасових працівників необхідно лише для контролю роботи установки, проведення повторного сортування в певних складних ситуаціях і транспортування контейнерів.

Читати також: В Україні прогнозують збір урожаю картоплі двічі на рік

Виконано за допомогою Disqus