На Херсонщині висадили плантацію артишоків

28 квітня 2021 70 0
На Херсонщині висадили плантацію артишоків
pixabay.com

В Інституті зрошуваного землеробства НААН України на Херсонщині висадили плантацію артишоків з насіння двох іспанських сортів «Лорка» і «Тірос». Повідомляє newday.kherson.ua.

Старший науковий співробітник інституту, кандидат сільськогосподарських наук Валерій Нетіс переконаний, що нова культурна рослина є досить перспективною для українських аграріїв.

«Артишок найпоширеніший у Італії, Іспанії, Єгипті. У нас на поливних землях він також може давати врожаї від 30 до 40 тонн з гектара. Збирають його суцвіття, багаті на білки, вуглеводні та вітаміни. Ці апетитні суцвіття відварюють, квасять, маринують, як і спаржу. Гурмани по всьому світі високо цінують таку страву, і в українських магазинах вона теж має попит», — зазначив Валерій Нетіс.

Зазначається, що на плантації Інституту зрошуваного землеробства артишок вирощують не для продажу майбутніх врожаїв. На початковому етапі науковці планують вивчити агротехнологію його вирощування на зрошенні в умовах спекотного півдня України — з подальшою перспективою вивести продуктивніші гібриди вітчизняної селекції, максимально адаптовані до наших кліматичних умов.

Читайте також: В Україні зареєстрували новий сорт часнику

Виконано за допомогою Disqus