На Вінниччині масово гинуть бджоли через отруєння пестицидами

28 квітня 2021 112 0
На Вінниччині масово гинуть бджоли через отруєння пестицидами
pixabay.com

У с. Лопатинці Жмеринського р-ну Вінницької обл. масове отруєння бджіл. Місцеві пасічники втратили близько 300 медоносних родин. За цим випадком розпочали розслідування. Про це повідомляє місцеве видання Жмеринка City

«Минулого тижня місцеві жителі звернулись до правоохоронців з заявою про масове отруєння бджіл. За фактом звернення поліція та Комісія з встановлення факту загибелі комах Жмеринської міської ради розпочали розслідування», — йдеться у повідомленні.

На місце події прибули представники комісії встановлення факту отруєння бджіл Жмеринської міської ради та Держпродспоживслужби. Попередньою причиною загибелі фахівці вважають отруєння пестицидами, яке сталось, ймовірно, під час польоту над обробленими полями до місць взятку. Матеріали відправили на експертизу до лабораторії у Вінницю.

«Аграрії повинні розмістити оголошення в усіх людних місцях та засобах масової інформації, вказавши компанію, культуру, назву препарату, час ізоляції бджіл та контактну особу агровиробника. А також не допускати обробки квітучих медоносів під час масового льоту бджіл, а обробіток проводити у вечірні або ранкові години при мінімальних повітряних потоках», — зазначив Анатолій Білоус, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів.

У Жмеринській міській раді наголошують, що взаємоповага між підприємцями та бджолярами — найкраща гарантія унеможливлення шкоди медоносним комахам та запорука великого і якісного врожаю сільськогосподарських культур.

Читати також: В Україні стало гинути менше бджіл

Виконано за допомогою Disqus