В Україні стало гинути менше бджіл

8 квітня 2021 54 0
В Україні стало гинути менше бджіл
pixabay.com

У Чернігівській обл. випадки отруєння бджіл пестицидами стають рідшими. Про це зазначив Богдан Бойчук, в. о. начальника управління агропромислового розвитку Чернівецької ОДА, інформує Голос України.

«На відміну від багатьох інших регіонів, у Чернівецькій обл. випадки отруєння бджіл поодинокі. У лютому та березні місцеві фахівці провели в області низку онлайн-семінарів. На них пояснювали алгоритм взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади під час обробітку полів, який допомагає запобігти загибелі бджіл. Також органам місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання та громадянам надіслали методичні рекомендації щодо застосування, транспортування та зберігання пестицидів», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на Кіровоградщині ОДА закликала аграріїв оперативно вносити дані про обробку полів на безкоштовний ресурс, а пасічників — ним користуватися, особливо під час весняно-польових робіт. Також бджолярі Херсонщини користуватимуться онлайн-мапою для запобігання отруєнню бджіл.

Читати також: 

Виконано за допомогою Disqus