В Україні різко зросли ціни на столовий буряк

29 квітня 2021 44 0
В Україні різко зросли ціни на столовий буряк
pixabay.com

Цього тижня в більшості областей України відзначено підвищення цін на столовий буряк. За словами фахівців, основною причиною позитивних коригувань є сезонне скорочення пропозиції даного коренеплоду високої якості. Про це повідомляють аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

«Багато господарств уже повідомили про виснаження запасів цієї продукції в сховищах. У підсумку ті фермери, які ще мають певними обсягами столового буряка високого і стандартної якості, отримали можливість підвищити відпускні ціни на дані коренеплоди», — йдеться у повідомленні.

Так, на станом на сьогодні якісний буряк українські виробники готові відвантажувати по 5-8 грн/кг ($0,18-0,29/ кг), що в середньому на 29% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Читати також: Названо причини, чому українська молода картопля дорожча імпортної

Також, на ринку є партії столового буряка, якість якої вже помітно погіршився в слідстві тривалого зберігання. Таку продукцію фермери готові реалізовувати від 3 грн/кг ($ 0,11/кг).

«Нині ціни на столовий буряк в Україні вже в середньому в 1,8 раза вище, ніж в кінці квітня минулого року. Більш того, більшість гравців ринку сходяться на думці, що підвищувальна цінова динаміка буде і далі переважати в даному сегменті», — зазначають аналітики.

Читати за темою: Фермери Закарпаття збирають гарний урожай капусти попри заморозки

Виконано за допомогою Disqus