Шахраї хотіли заволодіти 116 млн грн Аграрного фонду

20 січня 2016 99 0
Через фіктивні документи у Аграрного фонду хотіли викрасти 116 млн грн
Кurkul.comЧерез фіктивні документи у Аграрного фонду хотіли викрасти 116 млн грн

Служба безпеки ПАТ «Аграрний фонд» викрила шахраїв, які намагалися укласти форвардний контракт з метою заволодіння коштами Аграрного фонду на підставі фіктивних документів, пише прес-служба відомства.

Керівники приватного виробничо-комерційного підприємства «Гурас» (Дніпропетровська область) у грудні 2015 р. подали до ПАТ «Аграрний фонд» заявку та документи на укладання біржового договору поставки зерна врожаю 2016 р. обсягом 52,5 тис. т пшениці 3-го класу. Сума авансового платежу мала скласти 116 млн грн.

«Служба безпеки фонду під час перевірки документів встановила, що довідки з управління агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації та з управління державної казначейської служби України, представлені керівниками приватного підприємства «Гурас», мають ознаки фіктивності», — сказано у повідомленні.

Також додається, що зокрема, договір оренди земельних ділянок, наданий вказаними особами до ПАТ «Аграрний фонд», не зареєстрований у відповідності до чинного земельного законодавства. Крім того, під час розслідування було з’ясовано, що підприємці не збиралися виконувати умови форвардного контракту і мали намір використати кошти на власні потреби.

«Матеріали справи були направлені до головного управління Служби безпеки України для проведення розслідування та подальшого з’ясування обставин», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus