У господарстві Світанок з Хмельниччини будують корівник на 200 голів

4 травня 2021 123 0
У господарстві Світанок з Хмельниччини будують корівник на 200 голів

У СФГ «Світанок», що на Хмельниччині, планують до вересня побудувати корівник на 200 голів, а загалом наростити дійне стадо до 500 голів. Про це розповів Андрій Остапчук, керівник господарства, інформує milkua.info.

«Завдання номер один до вересня побудувати корівник на 200 голів, а загалом плануємо наростити дійне стадо до 500 голів. Плани амбітні й затратні, але нам до снаги. Технолог закриває основні виробничі питання по фермі, агроном по роботі в полі, я займаюсь будівництвом — проектування, підрядники, матеріали, обладнання», — розповів фермер.

Також він додає, що не будуть відмовлятися від прив’язного утримання і доїння в молокопровід. Ця система має право на життя.

«Вісім років назад річний надій 11 000 кг на корову в Ізраїлі для мене був космосом. За підсумками 2020-го ми надоїли 11 025 кг на дійну корову, а на фуражну — 9114 кг. І це не космос, а генетика і величезна праця», — зауважує Андрій Остапчук.

На сьогодні на СФГ «Світанок» утримують 813 гол. ВРХ, з них 300 дійних корів. На прив’язі тримають лише дійних корів, решту тварин — безприв’язно.

Читайте також: На Хмельниччині відкрили ще одну сімейну молочну ферму

Виконано за допомогою Disqus