Молоко в поточному місяці не дешевшатиме — експерт

5 травня 2021 63 0
Молоко в поточному місяці не дешевшатиме — експерт

У квітні поточного року середні ціни на молоко залишились стабільними. Окремі виробники вже отримали протоколи зі зниженням вартості, проте істотних змін середніх цін в розрізі всіх регіонів не спостерігається.Про це розповів провідний менеджер з управління продажами агродепартаменту «МХП» Олександр Нос у другому випуску проєкту «Молочний дайджест» на Kurkul.com.

Середня вартість молока станом на квітень у розрізі ґатунків складала:

✅ екстра — 10,21 грн/кг;
✅ вищого — 9,81 грн/кг;
✅ першого — 9,26 грн/кг.

«У квітні вартість молокосировини залишалась стабільною: 10-10,40 грн/кг без ПДВ за екстра/вищий ґатунок для великих господарств. Для невеликих господарств вартість молока першого ґатунку стартує від 9,3 грн/кг без ПДВ. А населення збуває молокосировину ще дешевше», — наводить цифри експерт. 

Читайте також: У господарстві Світанок з Хмельниччини будують корівник на 200 голів

За словами Олександра Носа, у січні-лютому 2021 р. відчувався певний дефіцит молока у переробників, що й досі стримує сезонне падіння цін на молокосировину. Для порівняння, у квітні 2020 р. вартість молока була меншою на 1-1,2 грн/л, аніж у січні 2021 року.

«На сьогодні ціна молока не знизилась зовсім (якщо розглядати ціни без ПДВ). Крім того, дуже ймовірно, що зниження цін не відбудеться у найближчий місяць. Така ситуація є нетиповою, принаймні, для останніх 4-х років», — додав фахівець. 

Виконано за допомогою Disqus