Кабмін затвердив мінімальні ціни на цукор

20 січня 2016 94 0
Мінімальні ціни на цукор офіційно встановлені
gogetnews.infoМінімальні ціни на цукор офіційно встановлені

Кабінет Міністрів України схвалив проект постанови «Про державне регулювання виробництва цукру та цукрових буряків у період з 1 вересня 2016 р. до 1 вересня 2017 року», повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, пише прес-служба міністерства.

За її словами, відповідним проектом пропонується установити граничний розмір квоти поставки цукру на внутрішній ринок (квота «А») в обсязі 1670 тис. т. Затвердити мінімальні ціни на цукрові буряки та цукор, квоти його поставки на внутрішній ринок на рівні відповідно 616,99 грн та 9078,87 грн за 1 т (без урахування ПДВ).

«Проект постанови розроблено на виконання вимог Закону України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру», яким встановлено механізм державного регулювання виробництва цукру шляхом щорічного визначення Кабміном граничного розміру квоти поставки цукру на внутрішній ринок та мінімальних цін на цукрові буряки та цукор квоти «А», — зазначила Олена Ковальова.

Також додала, що у рамках дерегуляційних процесів Мінагропродом було розроблено проект Закону «Про визнання такими, що втратили чинність деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру», яким пропонується скасувати державне регулювання цін на цукрові буряки і цукор шляхом встановлення їх мінімального рівня та обмеження щодо поставок цукру виробниками на внутрішній ринок.

Виконано за допомогою Disqus