На Рівненщині пасічники звинувачують агрохолдинг в загибелі бджіл

6 травня 2021 66 0
На Рівненщині пасічники звинувачують агрохолдинг в загибелі бджіл
pixabay.com

У Рівненській обл. масово гинуть бджоли. Пасічники пов'язують це із діяльністю агрохолдингу, який обробляє поля хімікатами. Про це повідомляє rivne1.tv.

Родині Дмитруків протягом останніх кілька років під час посівної їм доводилося вивозити вулики в ліс або в інше безпечне місце. Аби вберегти господарство від впливу хімікатів, якими обробляють поля. Цього року врятувати пасіку не вдалося — частина бджіл загинула.

А ще пасічники обурюються, що згідно із законодавством їм самостійно потрібно доводити, що у загибелі бджіл винні агрокомпанії. Сергій Дмитрук каже, постраждали пасіки не лише в Дядьковичах. Бджоли загинули по всьому Рівненському районі. В цьому звинувачують аграрний холдинг «Акріс Агро».

Загибель бджіл також фіксували в період посівної торік. Фахівці Держпродспоживслужби обстежили декілька господарств в Дядьковицькій громаді. Поки точно сказати, що причина загибелі бджіл саме отруєння не можуть. З пасік відібрали матеріали і відправили їх на дослідження в лабораторію. Результати будуть відомі протягом тижня.

Читати також: Експерт пояснив, як законопроєкт про бджільництво і захист рослин вплине на аграріїв

Виконано за допомогою Disqus