Світові ціни на кукурудзу залишаються найвищими за останні 8 років — FAO

6 травня 2021 136 0
Світові ціни на кукурудзу залишаються найвищими за останні 8 років — FAO

Середнє значення Індексу цін на зернові FAO у квітні склало 125,1 пункту, що на 1,5 пункту (1,2%) вище рівня березня, коли цей показник тимчасово знизився. Про це йдеться у звіті The Food and Agriculture Organization, інформує Latifundist.com.

Відзначається, що у квітні зростання відновилося, в результаті чого значення цього індексу на 25,8 пункту (26%) перевищило рівень квітня 2020 р.

«Менш масштабні, ніж очікувалося, плани на посівну в США і побоювання, викликані станом посівів в Аргентині, Бразилії та США, призвели до того, що у квітні ціни на кукурудзу зросли на 5,7%. На тлі загального скорочення пропозиції кукурудзи й зберігається високий попит ціни на кукурудзу на 66% перевищили показники за відповідний період минулого року і залишаються на найвищому рівні з середини 2013 р.», — йдеться у звіті.

Читайте також: Фермер розповів про секрет продажу сільгосппродукції

Згідно з повідомленням, світові ціни на ячмінь і сорго продовжили знижуватися, скоротившись у квітні, відповідно, на 1,2% і 1%, однак перевищили значення відповідного періоду минулого року на 26,8% і 86,5%.

«Світові ціни на пшеницю у квітні в цілому залишалися стабільними, більш ніж на 17% перевищуючи рівень квітня 2020 р. Попри те, що підвищення котирувань пшениці сприяло зростання цін на кукурудзу, а також побоювання у зв'язку зі станом посівів в США і ряді країн Європи, ціни залишалися на стабільному рівні під впливом хороших видів на урожай у світі в цілому», — коментують аналітики.

Виконано за допомогою Disqus