Експорт заморожених ягід з України зріс на 7%

8 травня 2021 34 0
Експорт заморожених ягід з України зріс на 7%
pixabay.com

Українські експортери, зокрема плодово-ягідної продукції, попри пандемію коронавірусу, продовжують здійснювати поставки по всьому світу, закріплюючи свою присутність як на ринках сировини, так і в сегментах товарів з доданою вартістю. Повідомляє Українська асоціація аграрного експорту.

Так, доходи від експорту плодово-ягідної продукції у першому кварталі 2021 р. становили $64 млн, повторивши результат за перший квартал 2020 р. Левова частка валютних надходжень тут традиційно формується завдяки: волоським горіхам ($35 млн), замороженим фруктам ($24 млн), яблукам і грушам (близько $4 млн).

У порівнянні з січнем-березнем 2020 р. знизилися кількісні обсяги поставок за кордон волоських горіхів — до 12 тис. т (-29%), яблук і груш — до 5,6 тис. т (-32 %). Натомість експорт плодів і ягід у замороженому вигляді зріс до 11 тис. т (+ 7%).

«Загалом експорт Україною агропродовольчої продукції трохи відстає від показників 2020 року, однак його підсумкові результати, враховуючи окремі товарні групи та позиції, залежатимуть від кон’юнктури внутрішнього та світового продовольчого ринків, а також розвитку ситуації з пандемією, коли можуть бути запроваджені чергові обмеження міжнародної торгівлі», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Експерти розповіли про рентабельність вирощування вишні в Україні

Виконано за допомогою Disqus