На Херсонщині фермерам продавали контрафактне дизельне пальне

12 травня 2021 83 0
На Херсонщині фермерам продавали контрафактне дизельне пальне
СБУ

СБУ заблокувала у Херсоні схему нелегального виробництва і збуту гуртових партій контрафактного пального. Повідомляє пресслужба СБУ в Херсонській обл.

Зазначається, що на території нафтобази ділків виявлено понад 90 т фальсифікованих нафтопродуктів на майже 2,2 млн грн.

«Для збільшення обсягу готової продукції та ухилення від сплати податків, учасники оборудки змішували дизельне пальне з альтернативними компонентами паливно-мастильних матеріалів сумнівного походження. Підготовлену до продажу «суміш», вони реалізовували через афілійовані АЗС, а також збували фермерським господарствам», — йдеться у повідомленні.

За попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організував керівник комерційної структури, яка займається торгівлею нафтопродуктів. Підпільне виробництво він налагодив на території підконтрольної бази зберігання пального.

Під час обшуків у ділків, серед іншого, виявлено «чорну» бухгалтерію із доказами протиправної діяльності. Наразі вилучені речові докази, у тому числі зразки паливно-мастильних матеріалів направлені на експертизу.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до нього.

Читайте також: На Київщині псевдоперевізники викрали пестициди на 5 млн грн

Виконано за допомогою Disqus