Ефективніше контролювати крадіжки, ніж вести з ними боротьбу — Дробязко

16 травня 2021 115 0
Ефективніше контролювати крадіжки, ніж вести з ними боротьбу — Дробязко
istockphoto.com

Контролювати крадіжки пального на підприємстві ефективніше, ніж боротися з ними. Про це розповів власник «Аграрної технологічної компанії» (АТК) Юрій Дробязко в інтерв'ю на Latifundist.com.

«Я не борюся з крадіжками — я їх контролюю. Тобто моє завдання — щоб у мене не брали», — сказав власник «Аграрної технологічної компанії».

За словами аграрія, на підприємствах АТК за допомогою системи обліку пального від John Deere був проведений аналіз кількості заправленого у трактори пального та фактичної кількості проходження дизеля через форсунки машин.

«В результаті проведеного аналізу ми виявили, що в усіх тракторах (крім одного трактора) від 4% до 8% пального було більше заправлено, ніж фактично використано», — розповів Юрій Дробязко.

Тобто система показала похибку від 4% до 8%.

Як зазначив Юрій Дробязко, у компанії виявили, що на тракторі, де було зафіксовано похибку споживання пального на 1%, працювали студенти. На машинах з похибкою 8% працювали робітники підприємства.

Власник АТК зауважив, що, виходячи з того, що крадіжка є розкраданням власності, прагне, аби у нього крали та приховували сам факт. За його словами, допоки у суспільній свідомості не викоріниться прийнятність купівлі краденого, малоймовірною є можливість викоренити цю історію.

Виконано за допомогою Disqus