Аналітики розповіли про зміни цін на ринку фуражного зерна

14 травня 2021 2626 0
Аналітики розповіли про зміни цін на ринку фуражного зерна

На ринку фуражної кукурудзи переважали підвищувальні цінові тенденції на увазі зниження оцінок виробництва і запасів кукурудзи в поточному сезоні. Водночас прогноз збільшення виробництва кукурудзи в наступному сезоні, чинив відповідний вплив на ринок. Про це повідомляють аналітики G.R. Agro.

Переробні підприємства підвищили ціни в середньому на 50 грн/т до 7800-8950 грн/т, СРТ-підприємство. При цьому закупівлі велися переважно за ціною, наближеною до максимальної.

«Розвиток цінової ситуації буде розвиватися с тому ж напрямку в короткотривалій перспективі», — прогнозують трейдери.

Низька торгова активність та відносно стабільна цінова ситуація спостерігалася на експортному ринку фуражного ячменю.

Переробні підприємства також не переглядали закупівельні ціни суттєво, або змінювали їх в межах раніше сформованого діапазону — 6700-7250 грн/т, з урахуванням вартості доставки на підприємство.

Згідно з прогнозом аналітиків, суттєвих цінових коливань найближчим часом на ринку фуражного ячменю спостерігатися не буде.

Знижувальні цінові тенденції були характерні для експортного ринку фуражної пшениці через аналогічні зміни в секторі продовольчої пшениці і на світових ринках.

Водночас вважаючи на невисоку кількість пропозицій зернової з внутрішнього ринку гривневі ціни в портах або стабілізувалися, або підвищувалися незначно.

Переробники озвучували ціни в межах, встановлених в поточну середу, — 6750-8050 грн/т, з урахуванням вартості доставки на підприємство.     

«Зовнішній ринок буде відповідним чином впливати на цінові тенденції на українському ринку», — додали аналітики.

Виконано за допомогою Disqus