ГК Прометей ввела в елеваторну мережу другий комплекс на Одещині

18 травня 2021 61 0
ГК Прометей ввела в елеваторну мережу другий комплекс на Одещині
ГК «Прометей»

В рамках стратегії розширення елеваторної мережі компанія «Прометей» ввела до складу групи зерносховище «Арциз» (Одеська обл., Болградський район, м Арциз). Комплекс, який поповнив мережу потужностей став другим в Одеському регіоні. Про це повідомила пресслужба відомства.

У компанії зазначили, що амбітні плани «Прометея» з нарощування елеваторних потужностей диктуються в тому числі сучасними реаліями розвитку українського ринку логістичних послуг. «Традиційні» залізничні проблеми УЗ і недосконалість транспортного покриття більшості автомагістралей країни

«Ми вважаємо, що попри неврожай минулого сезону, Одеський регіон має великий потенціал по зерновим, більш того він знаходиться в безпосередній близькості до портів, що дає можливість швидко реалізовувати товар», — пояснив Григорій Гудима, керівник відділу аналітики і моніторингу.

Читати також: ГК Прометей придбала п'ятий елеватор на Кіровоградщині

Комплекс, який увійшов до складу групи, потужністю одноразового зберігання 50 тис. т, складається з 15 складів підлогового типу і має можливість роздільного зберігання до 8 видів культур.

«Прийом зерна з автотранспорту здійснюється за допомогою ланцюгових і стрічкових транспортерів з 5 підйомників, потужністю 1500 і 2000 т/добу. Потужність ж/д відвантаження до 1400 т/добу, авто відвантаження — 1500 т зернових і 700 т олійних культур. Доопрацювання зерна здійснюється за допомогою зерносушарок і очисного обладнання», — йдеться у повідомленні.

Елеватор має ланцюгові, стрічкові транспортери і аспіраційну систему, яка забезпечує пожежо- і вибухобезпечність комплексу, а так само комфортні умови праці для співробітників.

«Прометей» протягом нинішнього року продовжить інвестування в розвиток елеваторної мережі, що дозволить оптимізувати бізнес-цикл групи і підійти ще ближче до реалізації мети, стати №1 в Україні за потужностями одноразового зберігання», — підсумували у компанії.

Читати за темою: Фермер розповів, чому варто мати власний елеватор

Виконано за допомогою Disqus