Рада розблокувала підписання земельного законопроєкту

19 травня 2021 183 0
Рада розблокувала підписання земельного законопроєкту
Kurkul.com

Верховна Рада України на засіданні сьогодні, 19 травня, не підтримала проєкт постанови №2194-П та 11 альтернативних до нього щодо скасування рішення про ухвалення змін до Земельного кодексу, голосування за поправки до якого тривало у парламенті близько місяця. Про це пише УНН.

«Всі постанови відхилені, тому закон може підписуватись і направлятись Президенту України», — сказав перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук.

Автори постанови стверджують, що проєкт закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» (№2194) було ухвалено з невідповідністю положень Конституції України, Декларації про державний суверенітет України та процедури розгляду проєкту закону, визначеної Регламентом ВР.

Зокрема, на думку нардепів, проєкт закону №2194 нівелює норми Конституції України щодо зміни підходу до набуття у власність іноземцю, особі без громадянства чи іноземній юридичній особі земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, вчора, 18 травня, Верховна Рада на пленарному засіданні ухвалила у другому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони», №2195.

Виконано за допомогою Disqus