На ринках Європи з’явилися перші чилійські органічні гарбузи

23 травня 2021 34 0
На ринках Європи з’явилися перші чилійські органічні гарбузи
pixabay.com

Перші органічні гарбузи, вироблені в Чилі, вже прибули до Європи, забезпечивши нову нішу виробництва цього органічного овоча, який широко споживається на півночі континенту. Про це повідомляє freshplaza.

«Ми вже працювали з цим продуктом разом з аргентинським виробником гарбузів, який виробляє їх понад 15 років у провінції Мендоса, але це перший рік, коли ми будемо продавати чилійські», — розповіла Скарлет Гонсалес із бельгійської фірми Greenline Gate.

Вона зазначила, що гарбузи вирощував чилійський виробник лохини з великим досвідом в органічному виробництві, який вирішив внести інновації та спробувати цей продукт. Наразі цей овоч є першим і єдиним чилійським органічним продуктом.

Читати також: На Херсонщині висадили плантацію артишоків

Однак на їх виробництво в Чилі все ще вплинули деякі проблеми.

«Перш ніж висівати гарбузи, нам довелося імпортувати органічне насіння від повністю сертифікованого голландського спеціаліста та дотримуватись відповідних санітарних норм, щоб мати змогу ввести насіння в країну. Азартна гра та ризик для виробника, оскільки це спричинило величезні витрати на товар, який, певним чином, був недостатньо відомим у цій місцевості. Однак ми дуже задоволені результатом», — зазначила вона.

За словами менеджера з продажу, більша частина органічних гарбузів з Хоккайдо, що споживаються в Європі, виробляється в основному в Південній Африці чи Новій Зеландії, але в травні та червні є прогалина, яку може заповнити Чилі, де виробництво розпочнеться дещо пізніше.

«Через пандемію всі обережніше ставляться до покупок. Ринок потерпає від різних труднощів. Але все ж таки, нам пощастило отримати хороший продукт і мати можливість доставляти його споживачам вчасно», — підсумувала Скарлет Гонсалес.

Читати за темою: На Львівщині запустять завод з переробки технічної картоплі

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою