На Львівщині запустять завод з переробки технічної картоплі

11 травня 2021 79 0
На Львівщині запустять завод з переробки технічної картоплі
depositphotos.com

Компанія «Централ Плейнс Груп Україна», щорозпочинає реалізацію ініціативи «Зелена Планета», що означає безвідходне виробництво картопляного крохмалю і його похідних — протеїну і клітковини, а також інших продуктів з картоплі з мінімальним вуглецевим слідом. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Згідно з повідомленням, CPG береться за розширення обсягів вирощування преміум сортів технічної картоплі з високим вмістом крохмалю, як основи для ефективного бізнесу з переробки. Сировиною для заводу буде тільки спеціально вирощені для переробки технічної картоплі. Крім того, компанія в 2021 р. планує посадити близько 1 тис. га картоплі.

Читати також: У ФГ Напорівське з Чернігівщини збільшили площі під картоплею

Таким чином, ініціатива «Зелена Планета» має три стратегічних напрямки:

  • дослідження ринків збуту картопляного крохмалю, його похідних та інших продуктів з картоплі, розробка стратегії виходу на цільові ринки. Діяльність CPG, спрямована на дослідження ринку збуту, покликана розробити ефективну стратегію маркетингу і продажу продукції;
  • технологічний інжиніринг безвідходного і ощадливого виробництва. У роботі над виробничими лініями для крохмалю на першому етапі CPG привертає кваліфікованого інженера світового рівня з відповідним досвідом роботи;
  • побудова моделі співпраці з українськими фермерами, що підвищить конкурентоспроможність невеликих господарств шляхом підвищення продуктивності праці, інвестицій в інноваційні технології, підвищення стандартів виробництва і орієнтації на стабільно високу якість. З метою побудови довгострокового продуктивного співробітництва з аграрії CPG буде вчити (як теоретично, так і на практиці) аграріїв Західної України правильному вирощуванню високоякісної картоплі, до того ж забезпечуючи їх посадковим матеріалом для подальшої культивації.

«Активна робота за всіма трьома напрямками вже розпочато і триватиме до листопада 2021 р., коли перша черга заводу виробить свій перший продукт. Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі», — йдеться в повідомленні.

Читати за темою: Фермери Харківщини відмовляються від вирощування картоплі

Виконано за допомогою Disqus