Законопроєкт №5202 може запустити в Україні механізм створення організацій водокористувачів — думка

20 травня 2021 41 0
Законопроєкт №5202 може запустити в Україні механізм створення організацій водокористувачів — думка
Kurkul.com

Законопроєкт №5202 про угоду користувачів та стимулювання зрошення депутати Верховної Ради відправили на доопрацювання. Проте, цей законопроєкт може запустити в Україні механізм створення організацій водокористувачів, які почнуть чистити канали по Україні, залучати інвестиції в модернізацію цієї системи по країні. 

Про це розповів Іван Чайківський, народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, в інтерв'ю «Іван Чайківський: Щоб в Україні не було аграрних «пожеж», уряду слід прописати аграрну політику на 15- 20 років вперед» на AgroPolit.com.

За його словами, аграрії сьогодні можуть порахувати і побачити в тому економічний сенс. Звичайно, люди будуть об’єднуватися. Водокористувачі будуть створювати кооперативи чи інші форми господарювання. В першу чергу, зрошення потрібно впроваджувати на півдні України. Проєкти з поливу земель є вже на заході України: Волинь, Рівне, Тернопіль. На Львівщині та Тернопільщині розвивають системи меліорації.

«Слід оперативно передати об’єкти водокористування до Мінагрополітики від Держводагентства. Ми як члени аграрного комітету готові допомогтиРоману Лещенку оперативно навести лад у цьому питанні, в тому числі розібратися з корупцією, яка сьогодні присутня на півдні України», — заявив Іван Чайківський.

Читати також: Мінагрополітики та ЄБРР запускають на Півдні пілотний проєкт з меліорації

 

Виконано за допомогою Disqus