На Донеччині планують побудувати харчові та переробні підприємства

29 травня 2021 48 0
На Донеччині планують побудувати харчові та переробні підприємства
depositphotos.com

У Донецькій обл. хочуть створити кілька харчових та переробних підприємств. Про це розповів Артем Чаган, директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин ДонОДА, інформує Вільне Радіо.

Зокрема, за його словами, у Соледарі, Олександрівці, Волновасі та Сартані збираються побудувати 4 забійних пункти потужністю до 40 голів ВРХ на добу, обладнання для яких коштує близько 28 млн грн.

«Ще два мініпідприємства створять у Званівській громаді. Там будуть переробляти м’ясо та молоко. На кожен із цих заводів хочуть виділити орієнтовно по 17,5 млн грн», — зазначив Артем Чаган.

Окрім цього, в області запланували побудувати кілька елеваторів та зерносховищ, комбікормовий завод, борошномельний цех, підприємство з виготовлення хлібобулочних виробів та цех із перероблення соняшникового насіння. Загалом на це готові виділити трохи менше ніж 170 млн грн.

«Наразі на Донеччині працюють понад 160 харчових і переробних підприємств, зазначає очільник профільного департаменту. В регіоні виробляють усі види продовольства окрім цукру, спирту та дитячого харчування», — підсумував директор департаменту агропромислового розвитку.

Читати також: Земля Переяславщини введе в експлуатацію ще один корівник

На офіційному сайті президента України зареєстровано петицію № 22/117300-еп щодо присвоєння Анатолію Кобзаренку звання Героя України посмертно за вклад у розвиток АПК.

Підписати петицію.

Ознайомитись із інструкцією щодо заповнення петиції можна за посиланням.

Виконано за допомогою Disqus