У Львівській області виділять понад 3 млн грн на поліпшення пасовищ

21 березня 2021 445 0
У Львівській області виділять понад 3 млн грн на поліпшення пасовищ
Kurkul.com

Комплексну програму підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській обл. на 2021-2025 рр. доповнили новим заходом  «Поліпшення громадських пасовищ». Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Основним завданням є підвищення продуктивності природних сільськогосподарських угідь шляхом їх корінного або поверхневого поліпшення та організації випасання.

Зазначено, що планова сума фінансової підтримки на поліпшення пасовищ становить 3,328 млн грн.

«У Львівській обл. налічується 1240 тис. га сільськогосподарських угідь, в тому числі 251 тис. га природних пасовищ. Значна частка молочної продукції в області виробляється господарствами населення, чисельність яких щороку зменшується», — йдеться у повідомленні.

Читати також: На Черкащині збудують роботизовану ферму

Одним зі шляхів розв'язання проблеми є розвиток фермерських господарств, в тому числі сімейного типу, на основі господарств населення. Досягнення поставленої мети можливе при формуванні в сільського населення економічного інтересу працювати у молочному бізнесі та створення їм можливості залучення необхідного обсягу матеріально-технічних та фінансових ресурсів.

«Фінансова підтримка заходів з поліпшення громадських пасовищ здійснюватиметься шляхом коштів, що надходять до спеціального фонду обласного бюджету у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва в межах передбачених асигнувань у вигляді субвенції органам місцевого самоврядування. Умовою для одержання фінансування є рішення виконавчого комітету про створення громадських пасовищ з метою  задоволення потреб громади, наявність проєкту землеустрою земельної ділянки комунальної форми власності та її реєстрація, а також проєктно-кошторисна документація, яка визначає перелік та загальну вартість  робіт з поліпшення пасовищ», — зазначилаТетяна Гетьман, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Читати за темою: На Рівненщині відкрили сироварню з виробництва крафтових сирів

Виконано за допомогою Disqus