На Бразилію насувається найсильніша посуха за 90 років

31 травня 2021 255 0
На Бразилію насувається найсильніша посуха за 90 років
Depositphotos

Бразилію накриє найсильніша посуха за 91 рік. Таке попередження зробили урядові установи країни 28 травня, передає Reuters.

Комітет із моніторингу електроенергетичного сектора (CMSE), пов'язаний з Міністерством шахт та енергетики Бразилії, рекомендував водному регулятору ANA визнати стан «дефіциту води» після тривалої посухи, що накрила центральну і південну частини Бразилії уздовж басейну річки Парана.

Окремо агентство з моніторингу погоди, пов'язане з Міністерством сільського господарства, випустило перше «надзвичайне попередження про посуху» на червень-вересень, заявивши, що дощі, ймовірно, стануть рідкісним явищем у п'яти бразильських штатах протягом цього періоду.

Відсутність опадів на більшій частині території Бразилії негативно позначається на вирощуванні зерна, тваринництві та виробництві електроенергії, оскільки Бразилія значною мірою залежить від гідроелектростанцій. Посушлива погода може призвести до сильних пожеж у тропічних лісах Амазонки й водно-болотних угіддях Пантанали, вважають вчені.

Читайте також: На Україну насуваються потужні циклони — прогноз погоди

У CMSE заявили, що відсутність опадів робить важливим пом'якшення обмеження на деяких гідроелектростанціях, щоб дозволити більше виробництво енергії або більше зберігання в деяких регіонах. 

Більш посушлива, ніж зазвичай, погода нашкодила виробництву цукру і кави в Бразилії — найбільшому у світі постачальнику цих продуктів.

Міністерство шахт та енергетики заявило, що в найближчі місяці збережуться посушливі умови, особливо в південно-східному та центрально-західному регіонах.

Виконано за допомогою Disqus