Фахівці прогнозують щорічне зростання ринку біопрепаратів на 15%

1 червня 2021 40 0
Фахівці прогнозують щорічне зростання ринку біопрепаратів на 15%
Kurkul.com

Нині все більшої популярності набувають екологобезпечні засоби боротьби зi шкідниками, хворобами тa бур'янами. При цьому самі виробники біопрепаратів говорять про швидке закінчення «епохи пестицидів» та перехід до біологізації. Прогнозують навіть щорічне зростання ринку біопрепаратів на 15% вже до 2035 р. Про біологізацію виробництва та інноваційні системи йдеться у матеріалі «Захист культур без побічних ефектів: як врятувати і поля, і довкілля» на Kurkul.com.

Так, останнім часом вибудовується стійка світова тенденція до скорочення застосування хімічних засобів захисту рослин. Враховуючи ризики для довкілля через застосування пестицидів, уряди багатьох країн постійно розробляють нові програми для контролю за обігом пестицидів, обмеження застосування пестицидів, мінімізації залишків діючих речовин у кінцевих продуктах споживання. Деякі діючі речовини в окремих країнах забороняють для застосування взагалі.

Уже кілька років поспіль в Україні, за спостереженнями фермера з Київщини Віктора Шеремети, спостерігається тренд на біологізацію виробництва.

Читати також: Післясходові гербіциди врятують до 80% майбутнього урожаю сої — фахівець

«Чудово розумію, який вплив мають хімічні засоби захисту рослин. Але тут живу я, моя родина, діти, онуки друзі, знайомі… І я все частіше задумуюсь над тим, як зменшити кількість пестицидів, перейти на більш безпечні, але не менш ефективні засоби захисту рослин. Мотивую своїх колег-аграріїв шукати нові підходи до агровиробництва», — зазачив фермер.

Усе більше українських агровиробників звертають увагу на те, якими препаратами вони обробляють рослини в полях, які це може нести ризики, і шукають альтернативні системи захисту. Отож, навіть для інтенсивної технології вирощування сільгоспкультур ринок може запропонувати якісні і відносно безпечні препарати, як-от Кораген®  компанії FMC.

Нині вже багато фермерів в Україні переглядають свої підходи до захисту сільгоспкультур, синхронізуючи їх із світовими трендами, та успішно поєднують грамотний агрохімічний захист із різноманітними біологічними та механічними методами.

Читати за темою: Ринок міндобрив в Україні має бути вільним — думка

Виконано за допомогою Disqus