Павленку не варто погоджуватися на роль партійного функціонера — експерт

22 січня 2016 40 0
Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України
kurkul.comОлексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України

Сьогоднішня заява політради партії «Самопоміч» про відкликання з посади міністра аграрної політики та продовольства Олексія Павленка — перший крок до краху цієї молодої партії як політичної сили і свідчення наявності в ній системної кризи, вважає політолог Вадим Карасьов.

Він підкреслив, що це не фракційне рішення, а партійне.

«Я знаю, що це питання точно не обговорювалося на засіданні парламентської фракції «Самопоміч». У публічній площині і в ЗМІ самі народні депутати від «Самопомічі» неодноразово заявляли, що задоволені роботою Павленка на посаді міністра і тими результатами, які були досягнуті ним за рік», — підкреслив політолог.

Вадим Карасьов також сказав, що його дивує, що партія ігнорує позицію самого міністра і приймає подібні рішення без обговорення з ним.

«Все-таки в політиці найоптимальніші рішення приймаються колегіальним чином. Хотілося б що б це було колегіальне рішення, а не одностороннє і емоційно непродумане рішення однієї сторони. Подібні рішення викличуть здивування і у наших західних партнерів, які вважають Олексія Павленка одним з небагатьох в українському уряді міністром-технократом. А міністру не варто йти на поводу у партії і погоджуватися на відведену йому «Самопоміччю» роль звичайного партійного функціонера, якого можна по політичній примсі в будь-який момент відкликати і відправити у відставку», — заявив політолог.

Виконано за допомогою Disqus