Світові ціни на зерно за місяць зросли на понад 36% — FAO

6 червня 2021 270 0
Світові ціни на зерно за місяць зросли на понад 36% — FAO
Kurkul.com

У травні середнє значення Індексу цін на зернові FAO склало 133,1 пункту, що на 7,6 пункту (6%) вище квітневого показника і на 35,7 пункту (36,6%) вище за рівень травня 2020 р. Про це йдеться у звіті The Food and Agriculture Organization, інформує Latifundist.com.

«З основних зернових культур найбільше зросли ціни на кукурудзу, які в травні додали 12,9 пункту (8,8%), що на 75,6 пункту (89,3%) вище за показник минулого року — найвище значення з січня 2013 р.», — йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначили, що зниження прогнозів по виробництву в Бразилії стало додатковим фактором зростання цін на тлі і без того обмеженої пропозиції на світових ринках в умовах стабільно високого попиту. Однак ближче до кінця місяця ціни на кукурудзу почали знижуватися, головним чином, у зв'язку з очікуваннями зростання виробництва в США.

У FAO повідомили, що в травні також виросли світові ціни на ячмінь і сорго (відповідно, на 5,4% і 3,6%).

«Після різкого зростання цін на пшеницю на початку травня, ближче до кінця місяця у зв'язку з поліпшенням стану культур, особливо в Європейському союзі і США, ціни на неї так само різко впали. Однак в середньому ціни на пшеницю зросли на 8 пункту (6,8%) в порівнянні з квітнем і на 27,7 пункту (28,5%) в порівнянні з травнем 2020 р.», — відзначили аналітики.

Читати також: Обмаль пропозицій фуражного зерна чинитиме вплив на ціни — G.R. Agro

Виконано за допомогою Disqus