На Харківщині випробували в роботі сівалку BEDNAR EFECTA CE12000

8 червня 2021 76 0
На Харківщині випробували в роботі сівалку BEDNAR EFECTA CE12000
BEDNAR

Компанія BEDNAR провела на Харківщині демонстраційний посів широкозахватною зерновою сівалкою EFECTA CE12000 із шириною захвату 12 м. Повідомляє Traktorist.ua.

Як зазначається, перший день сівби на базі агрохолдингу Agromino (Харківська область) проводився 4 травня на одному полі з кількома іншими виробниками (Amazone, Pöttinger та Farmet).

В рамках технічного завдання на попередньо підготовленому рельєфному полі передбачалася глибина висіву 4 см з міжряддям 12,5 см та 25 см, норма висіву насіння — 130 кг, норма внесення добрив (карбамід) — 150 кг.

У перший день сівалка EFECTA CE12000 агрегатувалася з трактором Case IH Magnum 340 (340 к.с.), надалі — з John Deere 8335R (335 к.с.). Продуктивність сівалки складала 15,5-19 га/год.

Зазначається, що загальна площа, яку засіяла цієї весни сівалка BEDNAR EFECTA, склала близько 700 га, а машина зіштовхнулась з випробуваннями погодою, польовими умовами, різноманітністю культур.

«Сівалка хороша — проста в управлінні, швидко калібрується, маневрена, якісно сіє. Досить швидко розібрався в її налаштуваннях, все інтуїтивно зрозуміло», — розповів Костянтин Бурахович, механізатор агрохолдингу Agromino.

Перевагами зернової сівалки BEDNAR EFECTA CE12000 у своєму класі широкозахватних сівалок, представлених на ринку України, є:

  • розміщення всієї висівної секції на паралелограмі, а також кожного сошника на окремому паралелограмі (позитивно впливає на точне дотримання глибини посіву);
  • наявність передньої опції Turbo-колтерів для попереднього підрізання решток та формування посівного ложа (можливо замінити на хвилясті Profi-колтери, вирівнюючу плану Crushbar або сошники для внесення добрив у міжряддя);
  • зручні транспортні габарити — 3 м транспортна ширина та 3,95 м — транспортна висота;
  • міжряддя 12,5 см (опційно 16,7 см);
  • наявність ефективної системи слідорозрихлювачів: дискові за колесами трактора, лапові телескопічні розрихлювачі за колесами сівалки, плюс додаткова можливість окремого налаштування глибини Turbo-колтерів, що знаходяться за колесами трактора;
  • інтуїтивно зрозуміле програмне забезпечення та простота налаштувань;
  • можливість автоматичного відключення 4 секцій сівалки (кожні 3 м) для зручності в роботі на клинах та економії насіння та добрив.
Виконано за допомогою Disqus