Крафтова сироварня з Прикарпаття виготовлятиме сир за новою технологією

9 червня 2021 102 0
Крафтова сироварня з Прикарпаття виготовлятиме сир за новою технологією
if.gov.ua

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Снідавка» з Івано-Франківської обл. виробляє сім видів сирів і планує запустити продукт з так званою «митою кіркою». Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА.

«У планах кооперативу запровадження нової технології виробництва сиру з так званою «митою кіркою». Зазначена технологія передбачає особливий догляд за сирами при дозріванні, що полягає у витримці сирів в окремій камері зі спеціальною температурою та вологістю, яка сприяє розвитку спеціальних бактерій, що прискорюють утворення захисної кірки, запобігають розвитку цвілі і стимулюють ферментні процеси», — розповіли у відомстві.

Зазначається, що з вересня 2020 р. у кооперативі розпочала діяльність перша в Україні високогірна сироварня. Наразі підприємство виробляє сім видів сиру та інші молочні продукти. За останні три роки йому вдалося залучити майже 2 млн грн з державного, обласного та місцевих бюджетів для облаштування сироварні.

«Особливістю діяльності кооперативу є те, що він розміщений на території високогірного села Снідавка і знаходиться на висоті 980 м над рівнем моря. Ідеальний екологічний мікроклімат сприятливий для вирощування корів, як м’ясної, так і молочної породи. Якісний склад молока від корів, випасених на гірських полонинах з водопоями чистої джерельної води є унікальний за своїми харчовими властивостями», — додали у пресслужбі.

Читайте також: На агропідприємстві з Полтавщини відкрили сучасну доїльну залу

Виконано за допомогою Disqus