На агропідприємстві з Полтавщини відкрили сучасну доїльну залу

7 червня 2021 131 0
Сучасна доїльна зала
Полтавська ОДАСучасна доїльна зала

 У ПАФ «Україна», що в с. Радивонівка Миргородського р-ну Полтавської обл., відкрили сучасну доїльну залу. Завдяки механізованому доїнню молоко тепер не контактує з повітрям і має екстраклас. Про це повідомляє пресслужба Полтавської ОДА.

За словами директора підприємства Івана Балюка, довго вагалися щодо облаштування зали для механічного доїння, адже проєкт вартісний. Проте наважилися. Нині в агрофірмі не лише побудували сучасну доїльну залу, а й провели реконструкцію корівників. Вартість будівництва — 15,2 млн грн.

Реконструкція приміщень ще продовжується. Також планують перевести тварин на безприв’язне утримання.

«Скільки я працюю, стільки вболіваю за тваринництво, бо коли його немає, то в селі немає розвитку: немає соціальної складової, немає людей. Що таке тваринництво у нас? Це 40 тис. т гною, який ми вносимо в ґрунт, а це також і підтримка врожайності. Розвиток тваринництва у нас — це і молоді працівники, віком до 30 років, яких маємо на підприємстві понад 100 осіб», — зазначив він.

Читати також: У травні відкрилося 8 нових сімейних молочних ферм

Наразі молоко, яке виробляється в ПАФ «Україна» — класу екстра та вищого ґатунку. Підприємство має статус спеціальної зони з виробництва сировини, що використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування. Зокрема молокосировина реалізовується до ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування».

Також, підприємство має статус суб’єкта племінної справи у тваринництві — племінного заводу з розведення великої рогатої худоби української червоно-рябої молочної породи. Поголів’я ВРХ налічується 1474 голови, із них 700 голів корів (у середньому виробляється 13 т молока за добу). Також підприємство має статус і племінного заводу з розведення свиней великої білої породи, де утримується понад 3 тис. голів. 

Читати за темою: На Харківщині завершується будівництво молочнотоварного комплексу

Виконано за допомогою Disqus