В Україні розпочався масовий збір жимолості

10 червня 2021 132 0
В Україні розпочався масовий збір жимолості
Depositphotos

На ринок України почали надходити перші гуртові партії жимолості нового врожаю. Тиждень тому садівники реалізували перші невеликі партії, проте погіршення погодних умов призупинило прибирання. Повідомляє EastFruit.

Наразі гуртові партії жимолості надходять з тих регіонів, де площі під культурою поки невеликі, але клімат дозволяє виходити на ринок раніше: Закарпаття, Черкаська та Дніпропетровська області. Однак уже найближчим часом почнеться масове збирання і в Київській, Житомирській та Чернігівській областях.

«Поки що виробники намагаються утримувати ціни на рівні 200 грн/кг, що навіть трохи перевищує ціни минулого року. Однак вони готові знижувати ціну реалізації, якщо надходить запит відразу на велику партію продукції», — розповіли аналітики.

Читайте також: В Україні ціни на суницю садову не опустяться нижче 30 грн/кг — фермер

Оскільки в цьому році жимолость з'явилася на ринку вкрай пізно, не виключено, що сезон жимолості буде частково перетинатися з сезоном лохини та літньої малини. Також на ринку росте пропозиція суниці садової, яка також цього року доступна в великих обсягах і пізніше звичайного.

«А це означає, що у споживачів вибір ягід буде більше звичайного. Та й обсяги виробництва жимолості, враховуючи дуже активне розширення площ під цією ягодою в Україні, можуть в цьому році суттєво зрости», — зазначають аналітики.

З огляду на всі ці фактори, не виключено, що ціни на жимолость в Україні у 2021 р. будуть знижуватися більш динамічно, ніж зазвичай.

Виконано за допомогою Disqus