За ініціативи аграрного комітету відшкодування за купівлю племінних тварин збільшено до 80%

15 червня 2021 46 0
За ініціативи аграрного комітету відшкодування за купівлю племінних тварин збільшено до 80%

Аграрний комітет приділяє питанню тваринництва в Україні особливу увагу. Так, цьогоріч відшкодування за купівлю племінних корів чи нетелей підвищено до 80%. Про це розповів народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський у матеріалі «Допомога аграрній галузі — це виведення землі з тіні, і зробити це можна дуже швидко» на Latifundist.com.

Нардеп зазначив, що раніше відшкодування за купівлю племінних корів чи нетелей сягало 50%, цьогоріч його підвищено до 80%. За його словами, завдяки роботі уряду та аграрного комітету програмою передбачено відшкодування 50,4 тис. грн на одну голову. 

«Я думаю, що для молочної галузі — це досить вагома підтримка і потужний крок вперед, який дозволить стати більш конкурентними на ринку. Аграрії зможуть закуповувати продуктивніше поголів'я, замінювати наявне стадо на якісніше. Зауважу, що сьогодні, наприклад, з нашою типовою породою українська чорно-ряба можна виходити на зовнішні ринки на гарних умовах», — зазначив Іван Чайківський.

За словами нардепа, натомість українські аграрії мають змогу завозити високопродуктивне поголів'я з Європи, проводити заміну й отримувати набагато вищі результати, ніж ті, які у середньому отримують на молочних фермах сьогодні в країні. 

Читати за темою: Карта племінного молочного і молочно-м'ясного скотарства

Виконано за допомогою Disqus