Українське законодавство у сфері ГМО наблизять до норм ЄС

16 червня 2021 59 0
Українське законодавство у сфері ГМО наблизять до норм ЄС
Kurkul.com

В Україні стартував новий проєкт Твіннінг. Його мета — наблизити українське законодавство до норм ЄС, удосконалити роботу Держпродспоживслужби та фітосанітарних лабораторій України. Повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Проєкт реалізує консорціум у складі трьох країн-членів ЄС – Латвії, Польщі, Нідерландів – і Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за фінансування ЄС.

Крістіан Бен Хелл, Керівник операційного сектору сільського господарства, продовольчої безпеки та земельних ресурсів Представництва ЄС в Україні, наголосив, що Європейський Союз продовжує надавати підтримку уряду України в наближенні її фітосанітарного законодавства до норм та стандартів ЄС, зокрема у сфері ГМО, захисту прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва.

«Реалізація проєкту Твіннінг не тільки покращить розуміння політики ЄС в сфері розвитку сільського господарства, а й розглядається нами як важливий інструмент двостороннього співробітництва. З огляду на те, що актуальним напрямком для України є збільшення експортних поставок вітчизняної сільськогосподарської продукції на європейський ринок, ми будемо і надалі спрямовувати свої зусилля на розширення і значне поліпшення доступу на ринки ЄС рослин і продуктів рослинного походження належної якості, обсяги виробництва яких постійно збільшуються», — зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, яка є керівником проєкту від України.

У межах проєкту експерти ЄС та їхні українські колеги спільно розроблять пропозиції щодо внесення змін до законодавства України у сфері ГМО, прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва. Проєкт допоможе вдосконалити українську систему контролю за виробництвом ГМО на місцях, щоб забезпечити безпечне виробництво та відстеження з самого початку.

Читайте також: Мінагрополітики оцифровуватиме агросферу у два етапи

Виконано за допомогою Disqus