Мінагрополітики оцифровуватиме агросферу у два етапи

15 червня 2021 51 0
Мінагрополітики оцифровуватиме агросферу у два етапи
Kurkul.com

В Україні планується впровадження дворівневої цифрової трансформації в аграрній сфері. Про це на презентації Всеукраїнського проєкту Vkursi Zemli Ukraine — Цифровізація земельного банку України розповів Тарас Дзьоба, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифровізації, цифрової трансформації, інформує пресслужба Мінагрополітики.

«Перший рівень покриває відносини та взаємодію держави та учасників сектора. Будь-які відносини й послуги, які виникають між фермерами, господарствами та державою, будуть мати можливість відбуватись на базі цифрової омніканальної платформи. Ми хочемо трансформувати сутнісно процес взаємодії держави і учасників галузі йти ще далі за поняття Державний аграрний реєстр», — зазначив Тарас Дзьоба.

Впровадження та оновлення існуючих ІТС з метою збору інформації про галузь Big Data, поширення Data Driven методологій прийняття рішень, залучення ОТГ в процес цифрового освоєння територій.

Читайте також: Названо регіони-лідери із залучення аграрних розписок

Другий рівень, за його словами, — це власне цифрова трансформація самих сільськогосподарських виробників.

«Ми як держава зацікавлені, щоб учасники сектору почали використовувати цифрові рішення, в тому числі в менеджменті та управлінні земельними ресурсами. І завдяки цьому мали більші прибутки, можливість платити більші податки, робити свій внесок у соціально-економічний розвиток. Ми будем сприяти поширенню кращих практик і їх активному впровадженню», — підкреслив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифровізації.

Тарас Дзьоба наголосив, що міністерство підтримує і буде підтримувати подібні ініціативи. І саме зараз триває робота над системним рішенням у сфері земельного моніторингу, що дозволить працювати на рівні держави і міжвідомчої взаємодії.

Виконано за допомогою Disqus