Експерти визначили найнебезпечніші хвороби соняшника

17 червня 2021 974 0
Експерти визначили найнебезпечніші хвороби соняшника

Експерти департаменту BASF Agricultural Solutions визначили найпоширеніші хвороби соняшника. Про це повідомила пресслужба компанії. 

Згідно з інформацією, найпоширенішою хворобою на посівах культури є фомоз. Він зустрічається у всіх областях України. За рік фомоз пошкодив посіви загальною площею 1873 тис. га. 

Друге місце в антирейтингу розділяють між собою фомопсис та склеротиніоз. Також соняшник вражають альтернаріоз, септоріоз, сіра гниль, іржа та пероноспороз.

«Погода цього сезону є сприятливою для розвитку різних хвороб соняшнику вже на початкових етапах. Для того, щоб отримати максимальні результати врожайності, потрібно захищати культуру продуктами з фунгіцидною дією. Не варто зволікати — інакше можна втратити час, а відтак частину врожаю», — розповіли у BASF.

На основі досліджень, департамент визначив, що найбільшу ефективність проти перелічених хвороб демонструють Архітект та Піктор

Власним досвідом використання цих засобів поділились аграрії-учасники Клубу Новаторів.

«З власного досвіду знаємо, наскільки важливо захистити соняшник від хвороб. Тому використали систему захисту від компанії BASF: ВВСН 18 — Архітект® 1,5 л/га + Турбо 0,75 кг/га та ВВСН 65 — Піктор® 0,5 л/га. Результат: відсутність основних хвороб та гарна росторегуляція соняшника», — зазначили у ТОВ «Преображенське».

Використання засобів убезпечує соняшник й дозволяє отримати прибавки врожаю.

«Торік використовували Архітект на площі 50 га. Вносили у нормі 1,5 л Архітект + 0,75 Турбо одноразово. Уже за 10 днів побачили результат. Лист став ширшим, коренева система більш розгалуженою, а рослини захищені від початкових уражень хворобами», — поділився агрономСВК «Андріївський» Анатолій Грунтенко.

Читайте також: В Україні розроблено модем xarvio™ Connect для сільгосптехніки

Виконано за допомогою Disqus