Як отримати 400% рентабельності с/г культур — досвід фермера

22 червня 2021 239 0
Як отримати 400% рентабельності с/г культур — досвід фермера

Рентабельність всіх культур ФГ «Одарочка» у 2020 р. перевищила 400%. Все завдяки хорошому врожаю та дефіциті на ринку. Про це розповів співголова ФГ «Одарочка» Юрій Щетинін у матеріалі «Валовий дохід з 1 га ріпаку — приблизно 60-75 тисяч грн» на Кurkul.com.

Багато фермерів недоотримали левову частину врожаю через складні торішні кліматичні умови. А підприємство «Одарочка» навпаки було у виграші.

«Торік ми чимось заслужили таку благодать. Так, посіви мороз зачепив трошки, але потім, починаючи з половини Немирівського району і рухаючись до нас, утворилися сприятливі умови. Була достатня кількість вологи та тепла», — розповів фермер. 

Запорукою отримання високих врожаїв будь-якої культури був правильно підібраний сорт або гібрид, котрий нівелював можливі ризики при вирощуванні.

«Ми працюємо з сортами та гібридами однієї компанії — Лімагрейн. У них гарантовано отримуємо високоякісне насіння. У поточному сезоні сіяли ріпак Архітект і Арсенал. А навіщо вигадувати щось інше, якщо Архітект дає 5 і більше т/га, пшениця Колоніа — понад 10 т/га. Торік соняшнику ЛГ5377 ми отримали майже 4,8 т/га, а кукурудзи Адевей – 13 т/га»,  — поділився Юрій Щетинін.

За словами фермера, цьогорічні посіви знаходяться у задовільному стані. Підприємство отримало добрі сходи кукурудзи та соняшнику.

Читайте також: Врожайність ріпаку в Україні на чверть нижча, ніж в Німеччині 

Виконано за допомогою Disqus