Названо 3 ознаки, які відрізняють вітчизняну ферму від закордонної

1 вересня 2021 105 0
Названо 3 ознаки, які відрізняють вітчизняну ферму від закордонної

Різниця між нашими та закордонними фермами полягає в масштабах полів, кількості техніки та застосуванню агрохімії. Про це розповів керівник ФГ «Свєтлова» Вадим Свєтлов в матеріалі «Половину української техніки не купували б, якби не було компенсації» на Кurkul.com.

«Звичайно у нас масштабніші ферми, а у них там невеликі поля ― вони там нарізані. Я коли працював у фермера в Англії, там було у нього 50 полів, що складало 500 га ― великий фермер для Англії. І так співпало, що в Данії, де я працював, також було 500 га. Але в нього було 20 тис. свиней» — розповів фермер.

З його слів, на таку маленьку площу, кожен іноземний фермер має великий запас техніки. Звичайно запорукою цього є державна підтримка, завдяки якій фактично живуть за кордоном.

«Вони роблять все швидко, якісно, отримують дотації, вони на дотаціях, мабуть, і живуть. У нас же основне «паливо» для руху це тільки гроші. Навіть не кредитні інструменти. А там у них ― вийшло в тебе чи ні ― ти все одно отримаєш допомогу від держави» — зауважив фермер.

Як розповів Вадим Свєтлов, використання добрив в Європі у 2-3 рази більше ніж в Україні, особливо азотних. Вони кладуть по 200-250 кг азоту у діючій речовині на га, якщо у нас максимум складає —  120-140 кг/га.

Читайте також: Європейська модель ведення агробізнесу не підходить для вітчизняних ферм — досвід

Виконано за допомогою Disqus