В Україні найбільший дефіцит черешні за 10 років

22 червня 2021 106 0
В Україні найбільший дефіцит черешні за 10 років

Весняні приморозки в центрі країни та дощі перед збиранням врожаю на Півдні створили найбільший дефіцит черешні за 10 років. Про це повідомляє Суспільне Черкаси.

Як розповів голова Асоціації розвитку інтенсивного садівництва Черкащини Олександр Маценко, врожайність черешні цьогоріч на Черкащині зменшилася удвічі,

«Весняні приморозки зробили свою справу», — зазначив він.

За словами Олександра Маценка, цього року ягода буде у дефіциті.

«Черешня — це продукт розкоші. В цілому по Черкащині та по Україні черешні буде мало: Південь, Херсонська, Миколаївська, Дніпропетровська області — черешні практично не має. За десять років такого дефіциту ще не було. Навіть торік при дев’яти градусах морозу була черешня. В цьому році менше черешні, але ціна на неї буде вища — приблизно 100-120 гривень», — додав експерт.

Читайте також: Ціни на кісточкові фрукти будуть на 15% вищими за торішні

Зі слів експерта, вартість груші теж буде зависокою: цьогоріч у регіоні вона вродила не всюди, тому вдосталь задовольнити споживчий ринок аграрії Черкащини не зможуть.

«Ціна на грушу буде рекордною. Якщо у нас була гуртова ціна на грушу 45 гривень, а в мережі була 70, то цьогоріч ціна буде вище — 100, 120-150 грн», — підсумував Олександр Маценко.

Виконано за допомогою Disqus