В Росії стартували жнива зернових

24 червня 2021 54 0
В Росії стартували жнива зернових
Kurkul.com

Росія почала збір врожаю зерна 2021 р. На сході Ставропілля приступили до збирання озимого ячменю. Про це повідомляє Latifundist.com, з посиланням на пресслужбу Міністерства сільського господарства Російської Федерації.

В.о. міністра сільського господарства Ставропольського краю Володимир Ситніков зазначив, що черговість збирання зернових культур збережеться, як і минулих років. Перший на черзі — озимий ячмінь, потім — у міру дозрівання, збирання озимої пшениці.

«Непоганий старт взяв Курський округ - тут вже зібрали 7,9 тис. т зерна. В інших округах через підвищену вологість і низьку температуру дозрівання озимих йде з запізненням до 10 днів. Тому масово починати збирання врожаю плануємо в першій декаді липня і завершити її протягом 20 днів», — прокоментував він.

За прогнозами управлінь сільського господарства муніципальних і міських округів краю у 2021 р. очікуване виробництво зернових культур в регіоні складе 8 млн т або 20% до рівня 2020 р. З них озимої пшениці — 5,7 млн ​​т.

Нагадаємо, подекуди на Півдні України стартували жнива озимого ячменю. Проте, за прогнозами, повноцінний початок збиральної кампанії в Причорноморському регіоні ймовірно почнеться не раніше 5-10 липня

Виконано за допомогою Disqus